Historiaa

TAPAHTUMAN HISTORIA

Taustaa

Elettiin vuoden kevättalvea 2016, kun Petri Täyrönen ja Hannu Knaapi jutteli Kuhmalahden kaupalla, kahvipöydän ääressä. Keskustelun yhtenä aiheena oli, että mitä Kuhmalahdelle pitäisi keksiä, ettei se kuole. Kunta oli muutama vuosi aiemmin liittynyt Kangasalaan, ja noin 1000 asukkaan itsenäisestä Kuhmalahden kunnasta oli tullut Kangasalan yksi kyläkeskus. Kuhmalahdelle kuitenkin haluttiin joku tapahtuma, joka yhdistäisi kyläläiset ja paikalliset yhdistykset puhaltamaan yhteen hiileen.

Kuhmalahti Pulling syntyy

Eräs Petrin ja Hannun tuttava oli kierrellyt traktoreiden vetokisoissa, ja häneltä päätettiin kysellä vähän lisää tämän tyyppisestä tapahtumasta. Alkuselvittelyjen jälkeen päädyttiin rakentaa traktoreiden vetokilpailu, mutta tällä kertaa kisa järjestettäisiin vakiotraktoreille. Samalla haluttiin järjestää tapahtuma, johon koko perhe voisi tulla, ja siksi ohjelmasisältöä rakennettiin monipuolisesti lapsia unohtamatta. Lauantain varsinaisen kisapäivän lisäksi on päätetyy pitää ”Pulling jatkot” jossa päästään kuuntelemaan hyvää musiikkia ja viettämään iltaa koko perheen kanssa.

Ensimmäinen tapahtuma

Ensimmäisen tapahtuman järjestelyt saatiin kasaan kolmessa kuukaudessa. Heti alusta saakka päävetovastuu on ollut Kuhmalahden Yrittäjät ry:llä sekä Kuhmalahden VPK:lla. Ensimmäisen vuoden tavoitteeksi asetettiin 300 kävijää. Kaikkien hämmästykseksi vieraita tuli 1000!

Taustavoimat

Vuodesta 2017 alkaen Kangasalan kaupunki / Business Kangasala on osaltaan ollut mukana tukemassa järjestelyjä. Talkoolaisia tapahtuman onnistumiseksi tarvitaan noin 70 henkeä, sekä useita Kuhmalahdella toimivia yhdistyksiä esim. ruokatarjoilujen hoitamiseksi. Vuosien mittaan tapahtumasta on muodostunut koko Kuhmalahden yhteinen tapahtuma.

Tapahtuma on järjestetty vuosittain, mutta vuodet 2020 ja 2021 jäivät väliin korona-rajoitusten vuoksi.